Pozdrav svima na forumu!
Dugo vremena sam trazila neki forum gdje se okupljaju planinari i nakon toliko lutanja nasla sam ovaj koji je mogla bih reci posjećeniji za razliku od ovih drugih (vidim to po clanovima, postovima i sl.).
Eh sad. Ja ne samo da sam novi forumash , nasla sam vas forum jer planiram da budem planinar, dakle novi planinar. Zbog odluke koju sam donijela na netu sam dugo vremena trazila neku skolu planinara, no,medjutim, koliko sam uspjela da nadjem vidim da ima samo “Mosor” u Splitu a koja je trenutno u toku (a ja trazila neku skolu koja ce bit u julu i augustu kad sam slobodna). Kad odem na neki forum i pitam za skolu, svi me ismijavaju, a ja smatram da je ova skola vrlo vazna, naročito meni kao zeni koja je slaba sa orijentacijom (poznato je da su zene slabe s orijentacijom za razliku od muškaraca), a sto se uci u skoli, zatim, markiranje puteva i slicne stvari o kojima ja licno pojma nemam.
Enivej…imam plan da postanem planinar i da putujem sa vama na sve planine gdje podjete. Imam zelju da vidim Prenj koji je kako kazu čaroban, ali takodjer, imam zelju da obidjem mnoge planine u Crnoj Gori (mene oduševljava to sto mnoge planine u pomenutoj zemlji nisu istražene, sto tajanstvenije tim me vise privlače). Priznajem poput djeteta sam koje konta da se mozda tamo krije Jeti.
Sto se tice iskustva oko putovanja mogu vam reci da sam nabrala poprilično bodova, samo sto to nisu planinarska putovanja vec mornarska, ono vise sam moreplovac koji se voli upustati u izazove i ekstremne sportove, pa rado idem na diving, parasajling, čekam da otopli da probam i paraglajding (to mi je eto zelja vec dugi niz godina), a putovala sam od sjevera do juga Afrike, vidjela veci dio Azije, pola Evrope…itd. Moje drugo ime je Vjetar.
U potrazi sam za nekim planinarskim društvom koji ce me “usvojit” kako bih s njima istraživala planine BiH-a a i dalje. Medjutim, nakon toliko dana trazenja na netu takvog društva nista nisam konkretno nasla. Evo dosla sam do vas. No, ovo je virtualan nacin mog dolaska do vas, a kako da vas nadjem?
Koji su vam planovi ovog ljeta? Gdje planirate da planinarite?