by nona » 09 Feb 2010, 10:32
Zapila se tri jarana, pa u neka doba progovori rakija: Hajde da vidimo ko moze svoju zenu bolje "pritegnut". Nadjemo se opet ovdje, pa ko izgubi placa turu kafani. Hajde, de!
Ode jedan svojoj slavonki, ode drugi svojoj shumadinki, ode treci svojoj bosanki.
Nakon dvije hefte nadju se opet! De, da cujemo:
- Ja kazem svojoj slavonki, ima svaki dan da mi serviras rucak i rakijicu i uz to ima kuca da "sija k'o tepsija"
Prvi dan nisam vidio nikakvu promjenu, drugi dan bogami sve 'nako kako sam naredio.
-Ja kazem svojoj shumadinki, ima da mi serviras grah svaki dan, rakijicu i nagulis bijelog luka, i uz to ima kuca da "sija k'o tepsija".
Prvi dan nisam nista primjetio. Ni drugi dan nisam vidio nista. Treci dan, bogami sve n'ako kako sam naredio.
- A ja kazem svojoj bosanki, ima da mi serviras rucak svaki dan tacno u dvan'est, nalijes pivu, a kuca ima da "sija k'o tepsija"...
- I..!?!???
-Prvi dan nisam nista vidio. Ni drugi dan nisam nista vidio. Treci dan mi je malo otok splasnuo, pa sam mogao malo vidjet na desno oko, taman da sebi napravim sendvic i pometem oko spareta.