by Veteran » 17 Nov 2007, 04:46
Bravo momci.
U meni su jos svjeze sve slike i emocije iz uspona. Tacno je da je proslo tek oko 3 sedmice od tada, ali su utisci toliko snazni i praceni neslucenom dozom adrenalina da ce ih biti tesko zaboraviti do kraja zivota.
Komentar u vezi Dnevnika Uspona za 16. Novembar:
Zanimljivo, vasa treca slika
“Nikolin i Harisov sator iznad ambisa u C2”
mi govori da ste postavili sator na isto mjesto gdje sam i ja nocio. Mi smo ustvari i ‘nazidali’ to mjesto. Bili smo samo nesto juznije i istocnije (vidi se prostor na slici) tako da sam tokom noci morao biti oprezan da ne odem u dio satora koji je visio iznad provalije – spavao sam na toj strain.. Nas sator je bio nesto veci – za dvoje, a u njemu nas trojica.
Doda li se tome da smo tu pregurali strasno nevrijeme sa munjama, vjetrom i grmljavinama, jasno je onda kako su mi se sve te slike urezale u memoriju.
Na Keninoj slici na vrhu najveci vrh u pozadini, desno od njega je Cho Oyu.
Zanimljivo da nije u oblacima.
Cijelo vrijeme mog boravka u Khumbu Valley ja ga nisam uspio vidjeti bez oblaka.
Cak i na ‘summit day’ koji je bio izuzetno vedar – sve planine koje su se vidjele sa vrha bile su bez oblaka, izuzev, naravno Cho Oyua.
Jos jednom iskrene cestitke na uspjesnom usponu.
Veteran
“A ship in the harbor is safe, but that is not what ships are built for” – William Shedd