GRAND TETON Memorijal
Naim Logić, sept. 2006


Učesnici memorijalnog pohoda 2. septembra: sjede sa lijeva - Lindsey, Ines, Mersad i Zijo; stoje sa lijeva - Naim, Ramiz i Senad.

Inspirisan aktivnošću svoga oca Zije, Adis se od malena bavio planinarenjem i skijanjem oko Sarajeva i po Bosni. Došavši u Ameriku, prije 8 godina Zijo ga je izveo na Disappointment Peak 11,618ft (3541m) u srcu Grand Teton National Parka. Bio je to prvi Adisov pristup velikim stijenama američkih planina. Upravo tu Adis se zaljubio u alpinizam te nakon toga ispenjao značajne smijeri u Mt Rainier, Grand Teton, Mt Whitney, Longs Peak, Baboquivari Peak, te mnoštvo najtežih smijeri u stijenama Arizone. Zijina velika želja je bila da postavi ploču sa Adisovim imenom upravo na tom vrhu.
Nas nekolicina ponudila se da pomogne Ziji i uveliča taj čin. Sakupilo nas se sedmero: Lindsey (Adisova djevojka), Ines (sestra), Mersad (amidža), Zijo, Senad, Ramiz i ja. Dva dana nakon povratka iz Palisade držao sam led na nozi. Doktori su sumnjali na lom pa sam naredna dva dana nosio ortopedsku čizmu. Konačno, peti dan, otok je spao, a do specijaliste ortopeda uspio sam doći u petak u 14 sati - on je potvrdio da se ne radi ni o kakvom lomu. Dobio sam elastičnu ortopedsku čarapu i požurio na avion u 16 sati. >

 

© Zone-2000