GRAND TETON Memorijal
Naim Logić, sept. 2006


Camelback Mountain, Phoenix, Arizona početkom augusta: Adis je volio prevjese i teške detalje.

Adis mi je bio drag kao moj rođeni sin. Naš prvi alpinistički uspon imali smo u najtežoj stijeni u Arizoni - Baboquivari u aprilu prošle godine. Prošlo ljeto proveli smo po nekoliko puta sedmično u rock gym: bili smo u navezi, a Adis se zabavljao sa smjerima težine 5.13.
Spoznavši njegove kvalitete, u nekoliko navrata u mojim komentarima i reportažama na ZONE-2000 uz njegovo ime dodavao sam atribut: najbolji bosanski alpinista u Arizoni/Americi. Svaki put nakon toga nazvao bi me da mi se zahvali na komplimentu. Nažalost, za sličan komentar u ovoj reportazi neće imati ko da me nazove...
Naša posljednja tura bila je u kanjonima Arizone: Zone-2000:- Kroz kanjone Arizone. Uvijek vedar i nasmijan Adis je bio rado viđen, a naočit, korpulentan i snažan bio je omiljen u rock gym. Međutim, njegova suptilna i senzibilna duša potpuno je odudarala od njegove korpulentne pojave. Primjer njegove emotivnosti, odgovornosti i nesebičnosti je uragan Katrina. Krajem prošlog ljeta ovaj uragan opustošio je New Orleans, LA. Adis je otišao da pomogne ljudima. Vratio se nakon tri mjeseca vidno potresen težinom posljedica uragana i opčinjen mnogobrojnim slučajevima u kojima je ljudima spasio zivote. Bio je u stanju satima pričati o pojedinim slučajevima, a svakim je bio potresen kao da se radi o članu njegove uže porodice. Na žalost, to je bio i jedan od razloga njegovog ne odlaska sa nama na Aconcaguu prošle godine. Sudeći po onim slikama iz njegove kuće, on je ipak žarko želio da ide sa nama.
>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Zone-2000