GRAND TETON Memorijal
Naim Logić, sept. 2006


Camelback Mountain, Phoenix, Arizona početkom augusta: Adis na svom omiljenom vježbalištu.

A, onda, nakon samo par dana... kao grom iz vedra neba... šokantna vijest! Javio se Zijo iz Phoenixa sa viješću o Adisovoj tragičnoj smrti. Noge su mi se prosto "odsjekle". Nisam bio u stanju voziti. Mada vidno potresena, moja supruga nas je uspjela dovesti do Fatime, Zije i Ines - Adisove majke, oca i sestre.
Jedan sto u uglu velike sobe u Adisovoj kući bio je prekriven mojim i Fikinim slikama sa bosanskom i američkom zastavom na vrhu Aconcague (6962m): (Bosansko-Američka ekspedicija Aconcagua) Slike su bile raznih veličina, čak i veličine postera. Bio sam iznenađen koliko je Adis bio opčinjen visokim planinama. Na zidovima po cijeloj kući bile su velike fotografije planina i smijeri koje je ispenjao. Iznad štoka vrata na ulazu u kuhinju bili su montirani oprimci. U dvorištu, cijeli zid pored bazena bio je opremljen kao "climbing wall" sa zahtijevnim oprimcima.
Po prirodi racionalan čovjek, koji od svega što radi očekuje odgovarajuće rezultate, ja sam ostao bez teksta. Šta god da kažem, šta god da uradim, nisam mogao promijeniti činjenicu da Adisa više nema. Došao sam da ljude utješim, ali nisam znao kako... Nema više našeg Adisa...
>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Zone-2000